Projecten Circulair bouwen
Projectmanagement
Projecten Circulair bouwen
Projectmanagement

Projectbureau Zeeland

Projectbureau Zeeland is in 2007 opgericht door Carola Helmendach. Het bureau is gespecialiseerd in ontwikkeling en begeleiding van duurzame innovaties. Het Projectbureau werkt voor Zeeuwse MKB-ers en overheden. De expertise ligt met name op het ontwikkelen van duurzame concepten, het vinden van geschikte partners en het in de praktijk brengen van het idee. Op die manier zijn er veel nieuwe samenwerkingen aangegaan en nieuwe concepten succesvol geïntroduceerd. Ook ondersteunt Projectbureau Zeeland bij het vinden van financiering en subsidies.

Voortvarend
Succesvol
Netwerk
Resultaatgericht

Lopende projecten

Hier een overzicht van lopende projecten.

Verduurzaming Gebouwde omgeving

Voor verschillende opdrachtgevers werkt het Projectbureau  aan verduurzaming van gebouwen en energiebesparing. Energiebesparing krijgt steeds meer aandacht, bij bedrijven, organisaties en instellingen. Met de hoge energieprijzen, is het de moeite waard om hier goed naar te kijken. Projectbureau Zeeland ontzorgt ondernemers die hiermee aan de slag willen, maar er niet aan toe komen. De omschakeling naar een energieneutrale gebouwde omgeving […]

Lees meer

Circulair bouwen

Projectbureau Zeeland heeft diverse projecten opgezet op het gebied van circulair bouwen. Samen met uiteenlopende opdrachtgevers, o.a. uit de recreatiesector en de gezondheidszorg, is in bouwteamverband gewerkt aan een circulaire bouwconcepten.

Lees meer

Meatless

In opdracht van Meatless BV ondersteunt Projectbureau Zeeland het bedrijf om te verkennen hoe zij aan de klimaatdoelen van Parijs kunnen voldoen. Klanten vragen daar steeds vaker specifiek naar en Meatless wil dat als duurzaam bedrijf zo snel mogelijk kunnen bereiken. Carola Helmendach werkt sinds 2009 voor Meatless. Het bedrijf heeft in de afgelopen tien jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt […]

Lees meer

Achtergrond

Carola Helmendach heeft zich de afgelopen jaren volledig gericht op duurzaamheid. Alle projecten die zij begeleidt zijn gericht op het implementeren van duurzaamheid in de bedrijfsvoering en het behalen van (kosten)voordelen daarmee. De afgelopen decennia waren het vooral de voorlopers die zij hierin begeleidde, maar langzaam maar zeker wordt deze groep steeds diverser. Carola Helmendach heeft een uitgebreid netwerk in het (Zeeuwse) MKB en slaagt er steeds in de juiste partijen aan elkaar te koppelen en de financiering rond te krijgen. Ze is doelgericht en vasthoudend, en zorgt er zo voor dat de plannen daadwerkelijk van de grond komen.